Etichete

, , , , ,

Basescu_FOTO_Initiativa_Romaneasca

Au trecut 10 ani de la rostirea celebrului slogan „Sa traiti bine!”. Din pacate, multi romani au interpretat gresit acest slogan. Obisnuiti cu fel de fel de pomeni, romanii au crezut ca bunastarea li se cuvine de drept, au crezut ca este suficient sa-l voteze pe Traian Basescu si va curge lapte si miere.

„Sa traiti bine” inseamna cu totul altceva. Basescu a pus bazele unei societati curate, o societate in care fiecare individ sa se bucure de sanse egale atat in fata legii cat si in competitia dura a unei piete a muncii viciata pana acum de celebra mita si spaga romaneasca.

„Sa traiti bine” a dus la independenta justitiei, la decapitarea baronilor locali si a politicienilor corupti. Nu puteam trai bine cu un buget de stat care intra, in mare parte, in buzunarele mafiei politice.

Klaus Iohannis este consecinta fireasca a sloganului „Sa traiti bine”. El nu a castigat alegerile prezidentiale ca reprezentant al unui partid, asta a contat mult mai putin decat cred unii analisti politici. Romanii aveau nevoie de un conducator cinstit care sa duca tara pe drumul inceput de Basescu, de un conducator care sa nu depinda de baronii de partid. Sloganul lui Basescu a dat putere romanilor care i-au inteles adevarata semnificatie.

In mod paradoxal, in timp ce numarul basistilor a scazut in mod constant, basismul a cuprins o buna parte din societatea romaneasca. Chiar daca omul Traian Basescu a pierdut din popularitate, ideile lansate de el(in special independenta justitiei) au fost imbratisate de o buna parte a populatiei de unde si rezultatul surprinzator de la alegerile din noiembrie.

Au trecut 10 ani. Basescu a plecat, basismul ramane.

Foto: Initiativa Romaneasca

Reclame