Etichete

, , , , ,

antonescu

Antonescu si-a pierdut influenta in PNL. Unificarea dreptei se va face doar daca liberalii isi vor pastra denumirea istorica, conditie pusa de organizatiile teritoriale.

Pus in fata acestui ultimatum, Antonescu si-a dat seama ca negocierea serioasa cu Blaga nu se va putea face decat dupa Congresul PNL, atunci cand se vor stabili clar in ce conditii cele doua partide vor putea fuziona.

Antonescu s-a bucurat de sustinerea neconditionata a liberalilor, atata timp cat ciolanul era asigurat, dar s-a trezit luat la suturi atunci cand a incercat sa puna bazele unui mare partid de dreapta fara sa se consulte cu liderii din teritoriu. Supusi neconditionat, atunci cand masa era bogata, liberalii s-au transformat intr-o haita flamanda pregatita sa-si devoreze conducatorul care i-a scos de la putere. Demisia lui Antonescu nu mai reprezinta nimic, greselile politice facute in ultimii trei ani aproape ca au distrus partidul.

Pana cand liberalii nu-si vor trata ranile, unificarea dreptei intr-un mare partid, pana la alegerile prezidentiale, nu se va putea face. Important este ca PNL si PDL sa-si dea mana si sa sustina un singur candidat la prezidentiale.

Un mare partid de dreapta nu poate sa apara atata timp cat nimeni nu vrea sa cedeze nimic. Romanul are o vorba, „cel mai destept cedeaza”.

Reclame