Etichete

, , ,

Ultrasul_politic_FOTO_Initiativa_Romaneasca

In general, omul politic sau partidul se bazeaza pe sustinatori sau simpatizanti, si mai putin pe membrii de partid. Ca sa ajunga la putere, politicianul ai nevoie de cat mai multe voturi.

Sustinatorii sau simpatizantii pot fi atrasi usor daca esti un om politic carismatic si stii sa-ti adaptezi programul in functie de asteptarile electoratului. Sustinatorii/simpatizantii dispar atunci cand s-a dovedit ca ai mintit si te-ai folosit de ei doar pentru a acapara puterea.

Ultrasul politic este in general un om simplu care ajunge sa sustina neconditionat un om politic sau un partid, indiferent daca acesta minte sau daca face greseli. Ultrasul politic nu accepta critici, nu accepta argumentele venite din alta parte, nu accepta decat adevarul lui, adevar care este unic si inatacabil. Daca nu gandesti ca el esti considerat prost. Ultrasul politic stie, crede si impune doar solutia lui.

Avem doua categorii de ultrasi politici, ultrasul politic de partid si ultrasul politic fixat pe o anumita personalitate sau lider.

PSD a beneficiat mereu de ultrasul politic de partid. Indiferent cine a fost ales in fruntea social-democratilor, ultrasul a mers cu el pana la capat. Cam la fel se intampla in ultimul timp si in PNL, antonescu fiind urmat si sustinut orbeste de ultrasi.

In dreapta esichierului politic avem ultrasii de lider. Ultrasii lui Traian Basescu isi scot ochii cu ultrasii lui Mihai Razvan Unguireanu si cu ultrasii lui Vasile Blaga sau Eugen Tomac. Acesti ultrasi nu imbratisaza o doctrina, ei idolarizeaza oamenii politici fara sa mai judece.

Ultrasul politic, si argumentele lui penibile, nu face decat sa alunge lumea de la vot.

Foto: Initiativa Romanrasca

Reclame