Etichete

, , , , ,

Romania_social-democrata_Foto_Initiativa_Romaneasca

Se va rupe USL?

Toti analistii politici sustin ca aceasta uniune nu poate rezista, dar nimeni nu ne spune ce va urma. Aparent, USL a fost formata din trei partide, dar realitatea este alta.

PSD a avut mereu un electorat constant, fiind din acest punct de vedere cel mai puternic partid din Romania. Doar o coalitie puternica de dreapta va reusi sa castige puterea, dar asa ceva pare imposibil de realizat. PSD a reusit sa scindeze fortele de dreapta, aliandu-se cand cu PDL cand cu PNL. Chiar daca aceste aliante nu au durat mult timp, PSD s-a mentinut la un nivel constant in intentia de vot in timp ce PDL si PNL au suferit consecintele.

PNL, sub conducerea lui antonescu, a atacat in mod constant fortele de dreapta si nu va fi capabil sa atraga voturi din aceasta zona, iar o alianta nu va fi posibila atata timp cat liberalii nu-si vor schimba conducerea.

PDL de acum seamana tot mai mult cu PD din vremea Roman. Suparat ca partidul l-a inlaturat, Petre Roman si-a facut alt partid, incercand prin orice mijloace sa distruga PD condus de Basescu. Acum situatia este la fel, Basescu a infiintat PMP si isi propune sa distruga PDL. Incapabil sa reformeze partidul, si suparat ca nu mai este ascultat, Basescu se considera singurul om politic de dreapta, un fel de „tatuc” anticomunist. Rezultatul acestei ambitii politice va fi minimalizarea dreptei.

Indiferent daca USL se rupe sau nu, PSD va ramane un partid puternic care va conduce Romania. Daca se va intampla asa ceva, singurii vinovati vor fi Basescu si antonescu. Daca electoratul de dreapta nu va da un semnal dur acestor partidulete manate de ambitii personale, viitorul Romaniei va fi social-democrat.

Multumim Basescu. Multumim antonescu.

Foto: Initiativa Romaneasca

Reclame