Etichete

, , ,

Autor: Crina BRAILOIU

craciunA mai trecut un an. Incepe nebunia. Asteptam primii fulgi, ne-am scos hainele groase demult; cizmele la fel. Ne enerveaza gerul uscat care ne ingheata nasul. Ignoram traficul, ca doar vin Sarbatorile si trebuie sa fim mai buni.

Cei mai chibzuiti merg sau au mers déjà  prin magazine, dupa cadoul potrivit pentru persoana potrivita. Ne pregatim sa ne innoim pe dinafara, sa cosmetizam exteriorul. Se aud colinde in mall-uri si cumparam mai multe si mai mult. El, Craciunul, se incapataneaza sa nu isi piarda din farmec, din valorile autentice chiar daca spiritul comercial are puteri din ce in ce mai mari si se amesteca printre rafturi, creiere si buzunare. E momentul sa fim sufocati de “sa fim mai ingaduitori”, “sa facem fapte bune”, “sa ne uitam la aproapele nostru”.

Ne facem planuri unde petrecem Sarbatorile, cu ce ne imbracam, ne facem programari la salon, la service, ne straduim sa fim responsabili, sa ne platim darile catre stat. Din nou, suntem buni de Sarbatori si ignoram cozile de la ghiseu. Copiii nostri simt febra asta, sunt mai cuminti pe ultima suta de metri, ca poate-poate Mosul a uitat nazbatiile de peste an si poate ii iarta.

Ne lustruim ghetutele, caci am fost cuminti tot anul. Ne facem liste cu dorinte pentru anul urmator, din care nu lipseste niciodata “anul viitor vreau sa fiu mai bun”. Ne amintim de prieteni si rude despre care nu am mai auzit vesti de anul trecut, ornam bradul in culorile anului, cautam retete la moda pentru fripturi si prajituri, cumparam lumanari cu parfum de scortisoara si asteptam sa vina Mosul.

Acestia suntem noi. Dar mai sunt si altii.

Mai sunt “ceilalti” copii, cei care vad pregatirile doar la televizor sau iesind din sacosele pline care trec pe strada si care, in taina, spera ca Mos Craciun va veni anul asta.

Cand esti un copil abandonat, un copil care traieste intr-un centru, intr-un mediu institutionalizat, poate te-ai obisnuit cu gandul, poate ai acceptat, poate esti resemnat, poate esti razvratit, poate nu esti cel mai cuminte din lume, poate ai multe intrebari, poate ti-e indiferent, poate vrei sa-ti schimbi destinul. Si chiar daca ai promis ca vei fi cuminte si chiar daca te-ai tinut de promisiune, e posibil ca Mosul sa nu gaseasca drumul spre tine.

Dar tu iti faci “datoria” de copil si ii scrii, asa cum fac toti copiii, si te rogi cu toate inimile tale si astepti sa se intample minunea.

Intr-o lume in care noi, adultii, ne motivam zilnic “Sa crezi in tine!”, “Urmeaza-ti visul!”, “Scrie pe biletele ce iti doresti, lipeste-le pe frigider si totul se va implini”, copiii fac acest lucru inconstient. Ei nu au nevoie de motivatie, ei pur si simplu CRED. Copiii nostri si copiii “ceilalti” au aceleasi dorinte si vise.

Noi, “Asociatia Atitudini si Alternative”, am strans dorintele lor, pentru al III-lea an consecutiv, si vi le impartasim.

Puteti citi scrisorile pe pagina web a Asociatiei si pe pagina de facebook.

Toti copiii cred in Mos Craciun. Cititi-le scrisorile, aflati-le dorintele. Detasati-va, fara griji, ingrijorari, munca, stress. Poate veti regasi din dorintele copilariei voastre si veti decide sa fiti Mos Craciun pentru un copil aflat in dificultate sau pentru mai multi.

Mos Craciun este un simbol al copilariei, care nu trebuie sa moara. Mos Craciun e un simbol al viselor in care credem si care TREBUIE sa ni se indeplineasca. Depinde de noi sa credem dar nu depinde doar de noi sa le realizam.

Noi credem in mos Craciun. Avem dovezi:

Crina BRAILOIU
Echipa “Atitudini si Alternative”

Puteti fi “mai buni” in fiecare zi. Insa Mos Craciun vine o data pe an.

Contacteaza-ne:

Catalina Badoiu-coordonator de proiect Asociatia Atitudini si Alternative
Tel. +40730.920.390
E-mail: catalina.badoiu@atitudini-on.ro

Informatii contact donatii:

Asociatia Atitudini si Alternative

CIF: 17880783 Banca Transilvania Agenție Piata Romana
IBAN: RO13BTRL0410 1205 1248 03XX
Telefon: +4(0)730 920 390
Fax: +4(0) 314 341 645
E-mail: tuestimoscraciun@atitudini-on.ro

Trimiterea darurilor se poate face la adresa:

Asociatia Atitudini si Alternative
Str. Ion Campineanu, Nr 23, Bl 10, Sc 1, Ap 22, Sect 1, Bucuresti

Reclame