Etichete

, , , ,

pungesti_vaslui

Guvernantii, indiferent ca sunt de stanga sau de dreapta, se tem ca dracu de tamaie de solidaritatea poporului, si asta este valabil oriunde in lume dar mai putin in Romania.

Cel mai bun exemplu de „solidaritate romaneasca” este dat de manifestantii din Piata Universitatii. Avem doua probleme mari, aurul si gazele de sist, care sunt tratate in mod diferit de manifestanti. In timp ce o comunitate locala isi doreste pornirea unui proiect care le aduce beneficii si pe care il considera bun(exploatarea aurului), alta comunitate iese in strada incercand sa opreasca un proiect care le afecteaza in mod direct viata(gazele de sist) Solidaritate inseamna sa te alaturi acelor oameni care au o problema, sprijinindu-i in rezolvarea problemei.

Bucurestenii au senzatia ca sunt buricul pamantului si ca tot ce misca in tara asta trebuie sa tina cont de ei. Sigur, cand vine vorba de independenta energetica, statul calca in picioare comunitati intregi de romani si nimeni nu se solidarizeaza cu ele.

Stau si ma intreb, cum ar intelege bucurestenii independenta energetica in cazul in care s-ar descoperi ca orasul lor sta pe o mare de petrol si ar trebui mutat tot orasul? Daca intreaga tara ar fi de acord cu exploatarea petroluluui, pe motiv de independenta energetica, si nimeni nu ar protesta in sprijinul lor, ar fi corect?

Daca vreti sa bateti cu peturile in asfalt si sa blocati circulatia in Bucuresti, macar sprijiniti comunitatile care protesteaza impotriva gazelor de sist. Cand cei de la Rosia Montana vor fi impotriva proiectului, atunci sa iesim in strada si pentru ei.
Asta inseamna solidaritate.

Sursa foto: realitatea.net

Reclame