Etichete

, , , , ,

Idei din Tara lui AndreiPetrom continua sa sustina ideile care ii inspira pe cei din jur si schimba in bine comunitatile din Romania. In perioada 16 septembrie – 14 octombrie, romanii cu spirit de initiativa (persoane fizice, organizatii nonguvernamentale, institutii publice, precum si cele de invatamant) sunt invitati sa isi inscrie ideile pe site-ul www.taraluiandrei.ro, sectiunea Idei din Tara lui Andrei.

In prima sesiune a competitiei de proiecte Idei din Tara lui Andrei, desfasurata in perioada 20 mai – 24 iunie, au fost depuse peste 160 de solutii pentru rezolvarea problemelor Romaniei. Dintre acestea, 10 au primit finantare Petrom in valoare de 75.320 euro.

Lista completa a castigatorilor poate fi accesata pe http://www.taraluiandrei.ro/idei-din-tla/castigatori.

„Idei din Tara lui Andrei s-a nascut din dorinta noastra de a-i face pe romani sa gandeasca pe termen lung. Raspunsul primit din partea celor peste 160 de romani cu spirit de initiativa care si-au inscris ideile lor sustenabile in prima editie a competitiei ne arata ca in Romania exista oameni care vor sa aduca o schimbare majora in vietile celor din jur si care vor sa se implice in dezvoltarea Romaniei. Ne dorim ca si in aceasta editie a competitiei sa descoperim determinarea, implicarea si dedicarea altor initiatori.”, declara Mona Nicolici, Manager Sustenabilitate, Petrom.
Judetul Bihor se numara printre castigatori sesiunii de vara a competitiei Idei din Tara lui Andrei cu 2 proiecte.

„Viata culturala teatrala din localitatea noastra a fost neglijata multi ani la rand din cauza unui Camin Cultural lasat in paragina. Dar azi, avand o cladire renovata total, precum si finantarea obtinuta in urma castigarii competitiei Petrom, consider ca locuitorii satului Tinca vor manifesta interes crescut pentru spectacolele noastre, fiind realizate intr-un mediu adecvat. Sumele de bani obtinute in urma spectacolelor trupei noastre de teatru infiintate, vor putea fi folosite pentru autosustinerea caminului cultural.” declara Iuliu Orban, initiatorul proiectului Cultivarea culturii locale prin teatru si castigatorul unei finantari in sesiunea de vara a competitiei Idei din Tara lui Andrei.

„Am privit aceasta competitie ca pe o provocare, un test. Ideea si planul proiectului le aveam deja in minte, asa ca procesul de inscriere a luat un curs firesc. Echipa de proiect si-a propus inca de la inceput mediatizarea acestui proiect, ceea ce a avut un impact asupra comunitatii locale si a organizatiei.” isi descrie experienta Iulius Timar, castigatorul finantarii pentru proiectul care va fi implementat in Marghita: FERMA HOREA- de la teorie la practica.

Valoarea totala a finantarilor pe care Petrom le ofera in 2013 prin proiectul ”Idei din Tara lui Andrei” este de 160.000 de Euro.

Anunțuri