Etichete

, , , ,

cna

„Ideea deliranta este definita, in Dictionarul enciclopedic de psihiatrie, ca fiind o tulburare de gandire care determina reflectarea eronata a realitatii, al carei caracter patologic nu este recunoscut de subiect, ceea ce provoaca modificarea patologica a conceptiei despre lume, a comportamentului si a trairilor acestuia. Ideile delirante sunt impenetrabile la contraargumentare si sunt sustinute cu convingere de bolnav”.

Am citat acest pasaj dintr-un studiu facut de Cristina Hofmann deoarece mi-am dorit sa inteleg comportamentul delirant al unor jurnalisti.

Atunci cand cineva deformeaza realitatea si refuza orice contraargument care nu-i convine, se incadreaza in categoria oamenilor bolnavi, dar cand avem de aface cu jurnalisti, povestea se complica. Ce determina un astfel de comportamernt in cazul unor jurnalisti? Sunt suficiente avantajele materiale ca sa transformi o meserie onorabila intr-una de propagandist?

Se pare ca da, in fond banii nu au miros si conteaza doar numarul lor, indiferent din ce conturi dubioase sunt platiti. Exista o lege pentru astfel de specimene umane? Din pacate, in Romania au loc manifestari impotriva cianurilor dar nu si impotriva spalarii creierelor.

Consiliul National al Audiovizualului ar trebui sa faca ceva in cazul unor „jurnalisti” sau „moderatori” care au un astfel de comportament delirant.

„Odata cu progresul tehnologic si cu aparitia unor noi personalitati in planul politic si modern, se schimba si continutul ideilor delirante, adaptandu-se la ele si adoptand noii termeni aparuti”, asa isi incheie Cristina Hofmann studiul, si are perfecta dreptate.

Sursa foto: realitatea.net

Anunțuri