Etichete

, , , , ,

Victor_Ponta_foto_Initiativa_Romaneasca

Toata lumea astepta de la Ponta, reprezentantul de frunte al unui partid de stanga, locuri de munca, impozite mai mici, programe sociale care sa sprijine populatia defavorizata si ceva mai mult respect fata de cetatenii acestei tari.

Rolul guvernelor de stanga este de a stopa capitalismul salbatic prin masuri sociale menite sa echilibreze cat de cat societatea. Ponta a ajuns la putere in cel mai nepotrivit moment. Romania a rezistat crizei economice, masurile nepopulare, dar necesare, au impiedicat prabusirea tarii. Efectele crizei vor fi resimtite pe termen lung daca actualul guvern va renunta la investitii.

Din pacate, guvernul Ponta este incapabil sa isi asume orice masura care sa sprijine o crestere economica.

Niciodata in istorie Romania nu a avut un astfel de guvern incompetent, un guvern format din oameni care nu isi asuma nicio masura, iar atunci cand decid ceva, anunta ca in calitate de deputati vor vota impotriva masurii propusa chiar de ei.
Statisticile ne arata ca avem o crestere economica, dar aceasta crestere nu are nimic in comun cu politica dusa de Ponta. In perioada primavara-toamna, apar locurile de munca in constructii si agricultura, dar acestea sunt temporare. Fara investitori, aceasta „crestere” economica este doar o frectie la un picior de lemn. Restructurarile, cresterea taxelor si impozitelor si liberalizari de preturi, care vor impovara si mai mult cetateanul, vor prabusi fragila noastra economie.

Fondul Monetar International (FMI) isi va schimba politica fata de Romania daca nu vom folosi imprumuturile pentru dezvoltare, asa cum ar fi normal. Nu poti aburi la infint FMI, dar Ponta nu intelege asta.

Guvernul Ponta este unul de stanga, liberalii avand doar un rol decorativ, dar asta nu inseamna ca nu vor raspunde in egala masura in fata electoratului. USL scade in sondaje, iar candidatul la functia de presedinte s-a compromis definitiv.

In mod paradoxal, salvarea ar putea veni tot de la PSD. Seniorii partidului, mult mai experimentati si versati in politica, ar trebui sa-l inlature de urgenta pe Ponta, daca vor sa salveze partidul. Daca si unii membrii ai PSD acuza guvernul de incompetenta si prostie, inseamna ca ceva se va schimba cat de curand.

Foto: Initiativa Romaneasca

Reclame