Etichete

, ,

Traian_Basescu_foto_Initiativa_Romaneasca

Traian Basescu a adus clarificari, in conferinta de presa sustinuta la Palatul Cotroceni, in legatura cu aducerea in Romania a teroristului Omar Hayssam.

Din motive de securitate nationala, detaliile despre aducerea in tara a lui Omar Hayssan raman ascunse presei, dar din declaratiile facute de presedintele Traian Basescu se poate intelege ca a fost vorba de o operatiune a serviciilor secrete.

Traian Basescu spera ca Omar Hayssam sa coopereze cu organele de ancheta daca vrea sa beneficieze de o reducere a pedepsei.

Este clar acum de ce Victor Ponta nu stia ce sa declare referitor la cazul Omar Hayssam.

Va prezentam comunicatul de presa al purtatorului de cuvant al presedintelui Romaniei, domnul Bogdan Oprea.

“In dimineata zilei de 19 iulie a.c., a fost predat Politiei Romane domnul Omar Hayssam. Aducerea sub autoritatea institutiilor statului roman pentru a-si ispasi pedeapsa cu inchisoarea de 20 de ani pentru acte de terorism in cazul celor trei jurnalisti romani rapiti in Irak stabilita de instantele romanesti este rezultatul unor activitati complexe desfasurate timp indelungat de institutiile de siguranta nationala ale statului roman.

Administratia Prezidentiala intelege interesul presei pentru acest subiect si dorinta de a cunoaste detalii legate de operatiunea de aducere in tara a domnului Omar Hayssam, dar subliniaza faptul ca detalii suplimentare nu pot fi facute publice.

Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, multumeste institutiilor si ofiterilor implicati in aceasta ampla operatiune, care, timp de mai bine de 5 ani, au urmarit cu tenacitate sa-l aduca in tara pe domnul Omar Hayssam pentru ispasirea pedepsei”, se arata in comunicatul de presa dat de purtatorul de cuvant al presedintelui Romaniei, domnul Bogdan Oprea.

Foto: Initiativa Romaneasca

Anunțuri