Etichete

, , , ,

Bacalaureat_2013Avem copii buni si foarte buni la invatatura dar din pacate se pierd in banalitatea miilor de note de 10, acordate cu atata usurinta la examenul de bacalaureat. De ce sa mai invete acesti copii cand este mai usor sa dai o spaga comisiei si sa iei nota 10?
Subiectele la examen sunt facute pentru prosti nu pentru cei destepti. Fiecare subiect ar trebui sa contina macar doua puncte cu dificultate mare pentru elevii care au invatat si care merita sa intre la cele mai bune facultati.
Ne batem joc de elevii buni, si asta cu ajutorul Ministerului Educatiei, fara sa tinem cont ca viitorul tarii va ajunge pe mana bacalaureatilor spagari.
Pentru Ministerul Educatiei, performanta inseamna un procent cat mai mare de absolventi, nu calitatea absolventilor. Cu subiecte de 2 lei, ministrii numiti pe criterii politice au reusit an de an sa distruga credibilitatea examenului de bacalaureat.
Nu ne putem compara cu alte state, la noi spaga este generalizata. Fara introducerea examenelor la liceu si facultati, cu subiecte unice pe tara si obligatorii (indiferent de forma de invatamant), nu vom avea calitate ci doar cantitate.
Multi sustin ca indiferent cate diplome ai, nimeni nu te va angaja fara sa dai o proba de competenta. Adevarat, dar asta se intampla in economia privata. La stat, luicrurile stau putin diferit; ai pile sau sustinere politica, ai un loc de munca bine platit. Mai grav este ca acesti „neica nimeni” cu diplome ajung in politica si in Parlament. Ciobani, strungari, sindicalisti si alte specimene de genul asta ajung sa faca legi, alung in comisii parlamentare, si fara pic de jena isi propun sa ajunga in fruntea unor partide.
Mai mira pe cineva ca toti elevii buni la invatatura isi doresc sa paraseasca tara?
Sursa foto: maramedia.ro

Reclame