Etichete

, ,

Cartea_junglei_premiera_la_Teatrul_Ion_CreangaIn data de 29 martie, ora 18.00, la sala Rapsodia de pe str. Lipscani nr.53, Teatrul Ion Creanga va prezenta, in premiera oficiala, spectacolul „Cartea junglei”.
Bazata pe culegerea de povestiri scrise de Rudyard Kipling, reprezentatia regizata de Octavian Jighirgiu va oferi publicului ocazia de a descoperi, alaturi de Mowgli şi de prietenii acestuia, cat de importanta este prietenia. Inedit pe scena teatrului pentru copii este faptul ca in rolul printului junglei joaca, alternativ, Liliana Donici, actrita a Teatrului Ion Creanga si Maxim Donici, fiul ei de doar 11 ani.
Cand am ales sa dramatizez “Cartea junglei”, am stiut ca pornesc pe un drum dificil, lansandu-ma intr-o confruntare periculoasa cu celebritatea povestirilor scrise de Rudyard Kipling. Cand in constiinta publicului, in special a copiilor, s-a inradacinat o versiune atat de bine realizata a “Cartii junglei”, incercarea de a impune universul lui Kipling prin intermediul unui spectacol de teatru devine o imensa provocare. Si ce este mai motivant in munca de creatie, decat un text mare care-si revendica o viata scenica pe masura? Cu ajutorul talentatei echipe de artisti si tehnicieni ai Teatrului Ion Creanga din Bucuresti, am readus la viata, din pagina cartii, povestea spectaculoasa si tulburatoare a baietelului crescut de animalele salbatice in adancul junglelor din India. Este un spectacol care reuseste sa se desprinda de trena renumelui international al povestii, impunandu-si propria sa lume si atmosfera, si pe care doresc sa il dedic memoriei maestrului Cornel Todea, regizor si fost director al Teatrului Ion Creanga declara regizorul Octavian Jighirgiu.
Din distribuţie fac parte: Anca Zamfirescu, Liliana Donici, Maxim Donici, Daniel Tudorica, Mirela Busuioc, Cristian Irimia, Ion Gh. Arcudeanu, Nicoleta Rusu, Adriana Draguţ Jighirgiu, Cristian Boeriu, Gabriel Coveşeanu, Maria Țaran, Ionuţ Ciocia, Marina Procopie, Cezar Popescu, Voicu Hetel, Marina Secasiu, Iuliana Costiniu. Scenografia este realizata de Anca Paslaru si Delia Ionescu, muzica este semnata de Eduard Petru Jighirgiu, iar coregrafia este gandita de Andrea Gavriliu.
Spectacolul este recomandat copiilor de peste 6 ani, iar biletele se pot rezerva la numarul de telefon: 021.317.85.90, in limita programului: miercuri, joi si vineri (orele 10:00 – 18:00), sambata si duminica (orele 09:00 – 14:00).
Totodata, cu ocazia premierei, Teatrul Ion Creanga a initiat o colaborare cu Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti si i-a rugat pe studentii Departamentului de Grafica sa vina cu propuneri de afis pentru spectacolul „Cartea junglei „. Au fost selectate peste 10 variante grafice, care vor fi expuse in foyerul teatrului, Sala Rapsodia de pe str. Lipscani, nr. 53, in seara evenimentului de vineri.
Teatrul Ion Creanga va asteapta, asadar, la un spectacol hazliu si, in egala masura, serios; recomandat tuturor celor care mai cred in forta tamaduitoare a iubirii si prieteniei!

Reclame