Etichete

, , , , ,

Traian_BasescuAm asteptat cu interes reactiile la declaratiile lui Traian Basescu facute joi seara la B1TV. Cum era de asteptat, toata lumea(politicieni sau oameni de presa) s-a repezit sa mestece gogosile lui Basescu, constatand ca sunt amare.
Basescu stie cum arata acum PDL-ul, dupa cutremurul de la parlamentare, si stie si cum ar trebui sa arate in viitor. Nu are sens sa consolidezi o cladire afectata grav de cutremur deoarece va ramane cu bulina rosie postata vizibil pe termen nedeterminat.
Solutia lui Basescu este simpla. Atata timp cat fundatia este foarte buna, cladirea trebuie demolata si ridicata o constructie noua, moderna si europeana. Demolarea nu poate fi facuta doar de un om atata timp cat vechea garda reprezinta o „gasca” unita de interese obscure. Ca sa scape de greii din partid si sa poata oferi o sansa politicienilor tineri si de valoare, vechea garda trebuie sa se sfasie in bucati, chiar daca pe termen scurt partidul ar iesi slabit din acest razboi. Nu, Basescu nu o sustine cu adevarat pe Udrea. Face acest lucru doar pentru a irita vechea garda si pentru a porni razboiul. Petarda lansata de Lazaroiu a reprezentat doar capsa care va detona vechile structuri.
PDL are in esalonul doi politicieni tineri, care acum sunt europarlamentari, si care sunt capabili in orice moment sa imprime o viziune moderna si europeana partidului. Chiar daca in tara sunt mai putin cunoscuti, acesti politicieni nu au fost implicati direct in guvernare si in scandalurile interne din ultimii ani. Ei reprezinta viitorul dreptei si al PDL.
Cand va constata ca vechea garda s-a compromis definitiv, Basescu va aparea din nou la televizor si va transmite membrilor PDL un mesaj clar de schimbare.
Nu va grabiti sa ingropati PDL-ul!

Reclame