Etichete

, , , , ,

Gasca_sau_partid_Foto_Initiativa_RomaneascaIn politica romaneasca doctrinele nu mai au nicio valoare. Cel care vrea acum sa intre in politica isi alege partidul in functie de prieteni si de cat de puternici sunt acestia. Ideologii, doctrine, sunt doar aspecte neglijabile atunci cand iti propui sa faci „politica”.
Teoretic, in interiorul unui partid, puterea apartine membrilor, celor care prin votul dat decid bunul mers al partidului fara sa tina cont de gastile formate sau de grupurile de interese.
Un lider de partid nu trebuie sa se abata de la doctrina si este dator sa mentina un cadru democratic in interiorul partidului. Un lider trebuie sa accepte criticile nu sa-si impuna vointa. El trebuie sa-i reprezinte pe toti nu doar gasca celor care l-au adus la putere. Daca membrii unui partid accepta sau inchid ochii in fata acestor gasti, partidul este pierdut, chiar daca pe termen scurt privilegiile obtinute sunt mari.
Din pacate, in ziua de azi avem mai multe gasti in loc de partide. La alegeri am votat partide si ne-am trezit cu gasti bine organizate. Schimbarea nu se poate face atunci cand o gasca inlocuieste alta gasca. Cei care intra in politica cu gandul ca pot face ceva pentru tara sunt marginalizati si exclusi din partid. Daca nu aderi la o gasca, nu ai nicio sansa in politica.
Gasca este la putere; pana cand?
Foto: Initiativa Romaneasca

Anunțuri