Etichete

, , , , , , ,

crin_antonescu_foto_initiativa_romaneascaAntonescu era fericit dupa ce a semnat protocolul cu PSD, protocol care ar fi trebuit sa faca din PNL un partid puternic.
Numarul record de parlamentari si participarea la guvernare, la paritate cu PSD, ar putea fi considerate obiective atinse, dar adevarul este altul. Premierul este dat de PSD iar candidatul la prezidentiale va fi dat de PNL, conform intelegerii.
Antonescu s-a vazut candidatul nominalizat la Congresul USL, incercand sa evite nominalizarea care trebuia facuta la Congresul PNL.
Membrii marcanti din PNL si-au dat seama de capcana in care a cazut Antonescu. Dorinta acestuia de a ocupa scaunul de la Cotroceni a fost speculata de Ponta. Puterea totala in Romania este detinuta de PSD, in timp ce PNL se transforma doar intr-o anexa a lui Ponta.
Daca Antonescu va pierde nominalizarea la alegerile prezidentiale, pur si simplu va disparea ca om politic. USL are in acest moment sansa de a sustine si a castiga detasat alegerile prezidentiale. Candidatul PNL pentru aceasta functie va fi, in mod normal, viitorul Presedinte al Romaniei. Indiferent de cine va ocupa acest post, in functia de Presedinte al Senatului va fi desemnat un membru al PSD. Daca Antonescu pierde nominalizarea, va pierde si functia din Senat.
Ponta rade, iar Antonescu transpira.
Daca PNL se va rupe, Antonescu va ajunge un presedinte marioneta in mainile PSD, suspendarea lui si eventual demiterea din aceasta functie, va depinde doar de Ponta.
Ce ati negociat domnule Antonescu? Parlamentarii migratori care au intrat pe listele PNL pot schimba tabara in orice moment. Un lider adevarat ar fi simtit aceasta cursa si nu ar fi introdus pe liste decat liberali adevarati.
Indiferent de ce se intampla in PNL, daca vor fi excluderi sau scindari, liberalii au pierdut pe mana lui Antonescu.
Foto: Initiativa Romaneasca

Reclame