Etichete

, , ,

Daruieste-mi_aripi_Teatrul_Ion_Creanga

Teatrul Ion Creanga organizeaza, in luna decembrie, atelierul de creativitate “Daruieste-mi aripi”. Acesta redeschide seria activitatilor interactive, organizate de Teatrul Ion Creanga, in cadrul programului “Pinocchio”, pentru copiii din centre de plasament si institutii de asistenta sociala din Bucuresti.
Adresandu-se copiilor cu varste de pana la 10 ani, atelierul, inspirat de o poveste germana contemporana, scrisa de Heinz Janisch, isi propune sa transforme spatiul in care se desfasoara intr-un taram al imaginatiei care capata aripi dintre cele mai nastrusnice. Astfel, impreuna cu cei mici, reprezentantii Teatrului Ion Creanga vor porni intr-o calatorie a redescoperirii lumii si a imposibilului care prinde viata, luand diverse forme, conturandu-se din materiale si texturi felurite.
Imbinand modalitatile de expresie teatrala cu mijloacele creatiei plastice, “Daruieste-mi aripi” ii va provoca pe copii sa-si inventeze propriile lumi de poveste, catre care poti zbura pe aripile unei carti, ale unor raze de soare jucause, ale unor culori preferate, ale dulciurilor favorite sau ale unui peisaj care te indeamna la visare. Ei isi vor confectiona cele mai inventive instrumente de zbor catre cele mai dragi lumi de basm, iar apoi vor putea pastra aripile la care au trudit cu forta fanteziei lor, ca pe o marturie a certitudinii ca visele devin realitate.
Seria de ateliere, din cadrul programului “Pinocchio”, care va debuta cu “Daruieste-mi aripi”, se adreseaza tuturor copiilor care au cea mai mare nevoie de povesti si care au dreptul sa creada ca, purtati de aripile imaginatiei lor, pot deveni orice isi doresc, ca pot indrazni sa viseze oricat de departe si ca cea mai de pret comoara este cea pe care o cultiva si o ingrijesc in sufletele si in mintile lor.

Reclame