Etichete

, , , , ,

Cea de-a VIII-a editie a Festivalului International de Teatru pentru Copii „100, 1.000, 1.000.000 de povesti”, organizat de Teatrul Ion Creanga, s-a incheiat.
Festivalul a reunit, pe scena salii Rapsodia 5 companii de teatru pentru copii din strainatate, din Bulgaria, Franta, Israel, Italia, Spania, alaturi de teatre din tara (Teatrul Ion Creanga, Teatrul „Regina Maria Oradea”, Teatrul Masca Bucuresti, Compania Passe-Partout Dan Puric), cu spectacole adresate copiilor cu varste cuprinse intre 0 si 12 ani.
Juriul, format anul acesta din: Doina Modola – critic de teatru, membru AICT, prof. univ. dr. Academia de Muzica Gheorghe Dima, Cluj-Napoca, Romania, Maria Zarnescu – critic de teatru profesor asociat in cadrul Departamentului de Studii Teatrale UNATC „I.L.Caragiale” si Ion Parhon – critic de teatru, membru AICT, Romania, a decernat urmatoarele premii:

– Premiul pentru cel mai bun spectacol: „Fluturi si oameni” – Compania de teatru Passe-Partout Dan Puric
– Premiul „Cornel Todea” pentru cel mai bun spectacol dedicat copiilor cu varsta cuprinsa intre 0 si 3 ani: „Povestea spicului de grau” – Teatrul Ion Creanga
– Premiul special al juriului: „Printul fericit” – Sally Anne Dance Company, Tel Aviv, Israel
– Premiul de excelenta acordat maestrului Cornel Todea pentru dragostea, bucuria si generozitatea cu care s-a daruit teatrului pentru copii

Anunțuri