Etichete

, ,

NIELS BOHR – 127 de ani de la nasterea fizicianului. NIELS BOHR este personalitatea marcanta a fizicii secolului XX omagiata astazi de motorul de cautare Google, care a creat un logo specific menit a aminti internautilor cine a fost fizicianul danez de origine evreiasca, care a facut descoperiri importante in domeniul mecanicii cuantice.

Mama lui Niels Henrik David Bohr era evreica. Bohr a lucrat la Proiectul Manhattan, in SUA. Dupa razboi, Bohr a devenit un activist deschis impotriva armelor nucleare si pentru utilizarea pasnica a energiei atomice. Niels Bohr a fost, de asemenea, un co-fondator al Organizatiei Europene pentru Cercetare Nucleara (CERN).

Niels Bohr s-a nascut pe 7 octombrie 1885 in Copenhaga, Danemarca si a murit pe 18 noiembrie 1962 in orasul natal, in urma unui accident cerebral. Niels Bohr a avut contributii esentiale la intelegerea structurii atomice si a mecanicii cuantice. Niels Bohr a fost profesor de fizica si directorul Institutului de Fizica Teoretica din Copenhaga.

Citeste mai mult pe Mondo News

Reclame