Etichete

, , , , ,

Victor Ponta s-a intalnit, la Bruxelles, cu presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso.
Cu toate ca Ponta a incercat sa schimbe imaginea proasta a Romaniei, Barroso nu a fost impresionat de argumentele aduse si a subliniat ca „toate fortele politice din Romania, atat din opozitie cat si cele de la putere, trebuie sa actioneze cu responsabilitate si retinere si sa isi fixeze ca obiectiv nevoia urgenta de a reinstaura stabilitatea politica si institutionala”.
Este necesar ca „Romania sa elimine toate indoielile privind angajamentul sau de a respecta statul de drept, independenta sistemului de justitie si respectarea deciziilor constitutionale”, se arata in comunicatul Comisiei Europene.
Cu aceasta ocazie, Ponta a putut constata ca Barroso nu foloseste un limbaj dublu, reprezentantii Romaniei fiind tratati fara menajamente de presedintele Comisiei Europene.
Nevoia urgenta de a reinstaura stabilitatea politica si institutionala, este un avertisment cat se poate de clar dat de UE. USL ar trebui sa ia in serios avertismentul lui Barroso si sa renunte la incercarea de a minimaliza actiunile din ultimele luni, care au facut atat rau Romaniei.
Ponta ar trebui sa se apuce cat mai curand de treaba, problema „imposibilei coabitari”, cel putin pana acum, nu are acoperire in fapte.
Foto: Initiativa Romaneasca

Reclame