Etichete

, , , , ,

Referindu-se la alegerile din 9 decembrie, Victor Ponta a declarat ca spera sa obtina o majoritate absoluta in Parlament.
Planul este simplu. Ponta va face, in cazul in care USL nu va obtine macar 50 % + 1, aliante cu celelalte formatiuni politice, cu exceptia PDL.
In viziunea Premierului oracol, PDL va fi depasit de partidul lui Dan Diaconescu in optiunile alegatorilor.
Pona omite sondajele care arata o cadere a USL cu 5%(in medie) in fiecare luna. In acest ritm, alianta are toate sansele sa fie depasita si de PDL si de PP-DD la alegerile din decembrie.
Marea surpriza ar putea veni de la mercenarii politici care au intrat in PNL, conditionand aceasta migratie cu prezenta pe listele partidului. Daca dupa alegeri, aceasta masa de mercenari va reveni in PDL, s-ar putea ca Antonescu sa constate ca PNL va avea mai putini parlamentari decat PC!
Ponta il considera pe Basescu un presedinte nelegitim, uitand ca si el este un premier nelegitim, accesul la putere facandu-se prin migratie parlamentara si nu prin alegeri populare. Daca in alegerile din decembrie, Ponta mizeaza pe cele 7,4 milioane de voturi, se insala amarnic. Daca USL va continua cu celebrul cuplu de desene animate Ponta-Antonescu, sansa ca alianta sa obtina o majoritate absoluta ramane doar o utopie de tip dambovitean.
Foto: Initiativa Romaneasca

Reclame